Næring og innovasjon

Innovasjon

Innovasjon er kanskje noe av det viktigste vi kan bruke tiden vår på. Når samfunnet går fremover og utvikler seg er det vi som tjener på dette. En av de aller viktigste aspektene ved et samfunn er nettopp utvikling. Skal man være konkurransedyktig må man utvikle seg. Det er derfor myndighetene fortsetter å dytte og pushe konseptet innovasjon. Det hjelper lite å snakke om innovasjon om man ikke forstår hva det dreier seg om.

Innovasjon kan være forbedring av noe som allerede eksisterer. Det kan være oppfinning av nye produkter og det kan være forbedring av prosessen. Innovasjon er også en måte å tenke på men også en måte å se samfunnet på. Når man er innovativ ser man muligheter for forbedring. Forbedringer er noe man kan se for seg overalt. Når du ser en bil så kan du tenke deg at det ville jo vært mye lettere om bilen kjørte selv. Når du har denne tanker så er neste spørsmålet om hvordan man kan få denne tanken ut i livet. Da gjelder det å sette seg ned å se på problemet og finne en måte å løse det på.

Løse problemer

Innovasjon handler ofte om å løse problemer. Når du løser problemer så kan dette være veldig krevende og slitsomt. Derfor er det viktig at du slapper av og trener jevnlig for å få nok energi til å takle de oppgavene du har foran deg. Innovasjon er problemløsning. Er du god på å løse problemer så er du på god vei. Du må være en kar som tenker raskt eller har muligheten til å sette deg ned for å bruke mye tid på å løse de.

Starte selskap

Er du på jakt etter en måte å løse problemer på, finnes det ganske mange. Du trenger nok også et format å løse oppgavene i. Struktur er viktig. Selskaper kan være en måte å strukturere innovasjon fordi du kan få med deg andre som du trenger til å hjelpe deg. De kan få en bit av produktet gjennom en bit av selskapet slik at det ikke blir noe problem. Når du starter et selskap må du også ha penger. Du kan jo ta opp Norges beste forbrukslån eller så kan du sjekke med noen du kjenner om de har litt penger de ønsker å legge inn i selskapet.

Forbrukslån er en fin måte å få litt startkapital uten at det trenger å koste deg altfor mye. Det koster mye penger å starte et selskap, det er ikke det, men det er viktig at du ikke tar i for mye når det kommer til bruken av pengene, men heller kniper litt igjen. Jo lengre pengene varer jo bedre er det. Penger kan fort brukes opp. Det er derfor viktig for deg at du holder tilbake til hardere tider. Det tar vanligvis 3 år å gå i 0.